Bliv klar til de koldere tider

Hjem » Bliv klar til de koldere tider

De koldere tider er så småt begyndt at komme, og vi kan mærke skiftet i vejret. Farverne på bladene er ved at forandre sig og vi skal pludseligt have mere tøj på. Efteråret er for alvor på vej, og derfor skal vi begynde at tænde for varmen. Hvis du ejer en brændeovn, pejs eller noget tredje, så er det vigtigt du sørger for at få den renset og gjort klar til de koldere tider, før du begynder at tænde op. I dette indlæg vil vi komme ind på nogle gode råd til, hvordan du gør din brændeovn eller pejs klar til mange hyggelige stunder. 

Hvad kan du selv gøre

Du har måske ikke brugt din brændeovn siden sidste vinter eller over en endnu længere periode. Derfor bør du som det første få gjort din skorsten rent, før du gør mere. Med regelmæssig rengøring kommer du nemlig i bugt med gammelt ask, sod og andet, der ophober sig inde en brændeovn eller pejs.

Hvis du har en låge på din brændeovn, kan du også vaske denne af med noget sæbe, da røgen fra gløderne godt kan gøre lågen temmelig sort. Det tager ikke lang tid at gøre den rent indvendigt. Det som bliver lidt mere krævende, er det som sker oppe i selve skorstenen. 

Ring til en skorstensfejer

Du skal ringe til en skorstensfejer, hvis du planlægger at få gang i din brændeovn eller pejs. Det er mest optimalt for dig, at en skorstensfejer tjekker om din skorsten er, som den skal være. Der kan være trælse ophobninger af diverse snavs eller sågar fuglereder eller lignende dernede. Så hvis du vil undgå at brænde en lille fuglerede op, så bør du ringe til en skorstensfejer. En skorstensfejer kan tilgå din skorsten sikkert, og han/hun har rette redskaber med sig til at kunne rense din skorsten. Det kan ikke anbefales, at du selv kaster dig over den opgave. Det kan godt blive temmelig risikabelt og bør derfor overlades til professionelle. 

Hvis du søger efter en god skorstensfejer, så kan vi anbefale, at du besøger https://www.stenstrup-skorstensfejeren.dk/, til at få renset din skorsten.

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll til toppen