Få styr på rydning af dødsbo med professionel hjælp

14 marts 2019 Astrid Pedersen
Få styr på rydning af dødsbo med professionel hjælp

Der er mange praktiske gøremål i forbindelse med et dødsfald. Ud over de umiddelbart foreliggende, så som afvikling og afslutning af diverse konti og abonnementer samt fordeling af arv og gæld, er der også den afdødes jordiske gods. Dette indbefatter selve boligen og effekterne deri – møbler, nips, personlige genstande, kunst, bøger osv. – og kaldes under eet for dødsboet.

Stå ikke alene med rydning og tømning af dødsbo

Som pårørende har du helt sikkert nok at gøre, når et nært familie medlem går bort. Ud over de ovenfor nævnte opgaver, skal begravelse og bisættelse også arrangeres, der skal indkøbes kiste og gravsten, og laves aftaler med kirkekontor, graver og præst. Selv om bedemanden kan være til stor hjælp i denne forbindelse, er der stadig en del arbejde, som påhviler dig. Og du vil hurtigt finde ud af, at dødsboet repræsenterer den tungeste post af dem alle.

Rydning af dødsbo kan være en smertefuld og grænse overskridende oplevelse – især hvis den afdøde var et nært familiemedlem. Skal man stå for oprydning af eens eget barndomshjem samt bortskaffelse af effekter derfra, kan rydning af dødsbo godt gå hen og blive en decideret pinefuld affære. Der er mange minder forbundet med såvel møbler som løsøre – og man kan jo ikke beholde det hele. Samtidig kan det være vanskeligt for lægmand at afgøre, hvorvidt et emne er behæftet med andet end affektionsværdi, og rent faktisk kan omsættes til økonomisk gevinst.

Derfor er det en god idé at få fat på en marskandiser, som på professionel og nøgtern vis kan bistå dig med gennemgang og vurdering af dødsboet. Rydning af dødsbo ved marskandiser vil typisk foregå ifølge en kontrakt, som du og marskandiseren i fællesskab udarbejder – og selvfølgelig med største diskretion og respekt for dig og for dødsboet.

Du kan blive klogere på vurdering og rydning af dødsbo på dødsbo-rydning.dk

Flere Nyheder