Må jeg selv udføre elektriker opgaver i hjemmet?

08 januar 2020 Astrid Pedersen

Skal du have trukket nye elektriske ledninger i væggene, have skiftet hfi relæet ud eller foretaget andre ændringer i det, man kalder bygningens faste installationer, skal du have fat på en autoriseret elektriker eller el installatør. De faste installationer er defineret som dem, du ikke umiddelbart kan skrue ned og tage med dig ud af bygningen.

Det betyder, at du for eksempel gerne selv må skifte en pære i din lampe, eller montere et multimedie eller apparat stik på en eksisterende stik kontakt. Du må også gerne trække en ekstern forlængerledning med flere stikdåser. Og du må også gerne sætte en ledning med fatning til pære op i en roset ved hjælp af el samlemuffer.

Resten skal du overlade til en faglært håndværker med den rette autorisation. Ellers risikerer du at sætte dit eget – og andres – liv og helbred på spil. Forkerte samlinger eller opsætninger kan forårsage brande i de elektriske installationer eller medføre risiko for farligt elektrisk stød. Og brænder dit hjem ned på grund af dit eget klamphuggeri, er det så langt fra sikkert, at din forsikring vil betale for gildet.

Hvem kan hjælpe med el arbejde i min bolig?

Er du på udkig efter en dygtig elektriker, som kan hjælpe med såvel el arbejde hos private og landbrugsel i Sønder Omme, kan du med fordel kontakte Westergaard El. Hos Westergaard El er du sikret en professionel behandling og en service, som tager udgangspunkt i dine ønsker og behov.

Står du for eksempel for at skulle renovere hjemmet, og derfor flytte ledningerne og stik konktater i væggen, hjælper de dygtige, faglærte elektrikere og installatører Westergaard El gerne med såvel planlægning, udmåling og fræsning som med tilslutning.

Du kan læse mere om Westergaard El, og få et godt tilbud på professionelt el arbejde, på hjemmesiden westergaard-el.dk

 

Flere Nyheder