Varm boligen op grønt og økonomisk med en varmepumpe

21 november 2021 Astrid Pedersen

editorial

Måske har du hørt eller læst om de moderne varmepumper som er populære blandt danske bolig ejere i disse år. Men hvorfor egentlig skifte fyret ud med en varmepumpe?

Få mere varme for dine penge med en luft til vand varmepumpe

Den helt oplagte grund til at skifte fyret ud med en varmepumpe er den økonomiske.

Selv om en luft til vand varmepumpe koster penge, og selv om der er en substantiel omkostning forbundet med etablering af en sådan, vil det på den lange bane snildt kunne betale sig at skrotte fyret til ære for en moderne varmepumpe. Den vil faktisk have tjent sig selv ind hurtigere end du kan forestille dig.

image

Du vil kunne opnå diverse tilskud til indkøb og montering af en luft til vand varmepumpe, lige som du vil kunne gøre brug af dit håndværker fradrag. Du vil således kunne nedbringe størrelsen af den engangs omkostning som er forbundet med etablering af luft til vand varmepumpe. Og da du samtidig kigger på en cirka halvtreds procent reduktion af dine årlige udgifter til opvarmning af boligen vil det hurtigt stå klart at en varmepumpe er det mest økonomiske alternativ til fyret.

Grønnere opvarmning af boligen med en varmepumpe

Den høje energi effektivitet, som er ansvarlig for denne besparelse, har samtidig en grøn sidegevinst. Selv om du ikke sænker dit forbrug af opvarmet brugsvand og cirkulationsvand reducerer du dit forbrug af energi med en luft til vand varmepumpe i stedet for et olie, pille eller gas fyr.

En luft til vand varmepumpe udleder heller ikke partikler til luften. Og det betyder at du med en varmepumpe kan give din bolig en grønnere og mere klima venlig profil.

Du kan få hjælp til udvælgelse af en varmepumpe i den rette kaliber hos Amalo – klik ind og læs mere på Amalo.dk.

Flere Nyheder