Catering kræver gode stable- og balanceevner

04 januar 2020 Anders Lundtang Hansen

At arbejde med catering kræver ikke blot, at man evner at overholde deadlines, lave god mad, give en god service og bruge de bedste råvarer – man skal også evner at kunne stable korrekt og have en god balanceevne samt køre fornuftigt rundt.

Og hvorfor kan det så være?

Vi tænker netop på den medarbejder, som skal levere maden fra ens firma og ud til kunderne, og man kan næsten sige, at dette led i processen er et af de mest kritiske; for selvom man måske har stået for at lave noget god mad, kan indtrykker falde til jorden, hvis maden er most, kold eller mangler, når den kommer frem.

Derfor skal den gode leveringsmedarbejder både sørge for at stable maden forsvarligt, pakke den ind og lægge den ned i de rette kasser, så den korrekte temperatur bevares.

Man må ikke lægge noget tungt ovenpå noget let eller lægge kolde ting sammen med varme og så videre.

Det kan lyde indlysende at skrive, men når man har travlt og skal levere mange ordrer, skal man have styr på, hvor hvad skal hen og hvordan; og det kan skabe et pres, som kan gøre, at man laver nogle hovsa-løsninger, der ikke var helt gode.

Man må ikke læsse bilen, man skal fragte varerne i, forkert eller for den sags skyld begynde at vende på dem – de skal altid bæres og stables med den rette side opad.

Når man så kører rundt med maden, så den være forsvarligt placeret, og så ikke noget med at køre hasarderet, så maden kommer til at rutsje rundt og blive blande sammen eller helt åbner sig og skaber et være rod. 

Således skal man have mange bolde i luften og holde styr på mange regler, kunder og ordrer på samme tid, så det er ikke bare lige et job, man kaster sig over.

Flere Nyheder