En byggesagkyndig i Roskilde er noget nyt

05 maj 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er i hvert fald relativt nyt, når man ser på, hvor længe man har benyttet sig af den slags, og det er ikke kun i Roskilde, men sådan set også alle andre steder i verden.

Der er dog forskellige regler fra land tid land, så sådan en byggesagkyndig kan antage andre former, men det kan også være mere eller mindre vigtigt, at man benytter sig af sådan en – og så kan det endda være et krav, at man bruger sådan en.

Så er der nok dem, som der mener, at det er for meget bureaukrati, at man skal have sådan en instans indover, men langt de fleste parter er glade for, at man benytter sig af sådan en, for det gør også, at der ikke bare bygges ukontrolleret, dårligt og til gene for andre.

Det er til alt noget, der er til gavn for alle i sidste ende.

byggesagkyndig roskilde

Den byggesagkyndige i Roskilde er der udelukkende for at hjælpe

Du kan lidt se sådan en byggesagkyndig i Roskilde som en udvikling af den person, der i virkelig gamle dage kom med gode råd til dig, hvordan du skulle bygge.

Det kunne være en ven eller kommende nabo, som kom med gode forslag til, hvad man skulle bygge huset af ud fra erfaringer med, hvordan jorden er her.

Senere kom der så regler til, hvor og hvordan man måtte bygge, og så skulle man have fat i en ekspert, der kunne rådgive en til, hvordan man måtte bygge de forskellige steder og indhente tilladelse til den slags.

Så er der også vejledning til materialer og eventuelt, hvem man skulle tage fat i, hvis man skulle have hjælp til at bygge huset.

Man kan lidt se den hjælp alle mere eller mindre alle de antydninger som det, der nu findes i en byggesagkyndig. 

Flere Nyheder