Få råd og vejledning ved et boligkøb
Det er de færreste mennesker, der køber en bolig mere end et par gange i deres liv, og ofte sker det med flere års mellemrum. Derfor bliver de næppe supererfarne indenfor boligkøb og kan med fordel få hjælp af en boligadvokat i boligkøbets mange forskellige faser.
Både for at sikre at du ikke ender med at købe en bolig med masser af fejl, som kan koste dig mange penge, men også for at sikre at du ikke betaler for mange penge for dit nye hjem.
Mange har desværre så stor respekt for deres bank, at de tager deres tilbud for gode varer og de forhandler ikke med banken eller beder andre banker om et tilbud. Det ved din boligadvokat og derfor er det en god ide at overlade forhandlingerne til ham.
Købsaftalen og tinglysningen af skødet
Når du har fundet den bolig du gerne vil købe, skal der forhandles med sælger og ejendomsmægleren. Du kan vælge selv at forhandle og få lavet en købsaftale, så husk at få lavet et forbehold der sikre dig, at aftalen kun er gyldig, såfremt din boligadvokat har godkendt aftalen.
Når købsaftalen er godkendt er det tid til at der skal laves et skøde som skal tinglyses. Det tinglyste skøde er dit bevis som køber, at boligen er din. Indtil skødet er tinglyst, kan sælgers kreditorer i princippet tage pant i boligen, også selvom du for længst har overtaget nøglerne og er flyttet ind.
Du som køber betaler omkostningerne ved tinglysningen. Du betaler et fast gebyr samt en promille af købssummen til Tinglysningsretten for at få skødet tinglyst. Ved at benytte dig af en boligadvokat sikre du dig at processen forløber som planlagt og ikke bliver forsinket. I dag underskriver både køber og sælger digitalt ved hjælp af NemID. Danmark var det første land i verden, der overgik til digital tinglysning.