Giv dit barn en solid start med en privatskole

02 juni 2021 Astrid Pedersen

Står du for at skulle vælge skole til dit barn? Så bør du se dig godt for. Dit valg har konsekvenser for barnets trivsel og udvikling, ikke blot i barndommen, men igennem resten af hans eller hendes voksenliv.

De tidlige skoleår skal helst danne basis for et langt uddannelses og arbejdsliv. Du bør således vælge en skole som lægger vægt på såvel social som faglig trivsel og dannelse. Og i den forbindelse bør du overveje at vælge en lokal privatskole.

Hvad er fordelene ved at vælge en privatskole frem for en almindelig skole?

Der er mange gode grunde til at vælge en privatskole til dit barn. I hvert fald hvis du ønsker at sikre barnets faglige niveau. De fleste privatskoler står nemlig en del stærkere end de kommunalt drevne folkeskoler lige netop på dette punkt.

En af årsagerne hertil er at en privatskole har bedre muligheder for at udvælge de helt rigtige lærerkræfter og som oftest selv forestår screening af kandidater. På den måde sikres både faglige kompetencer i undervisningen og en vis styrke i det samlede lærerkollegium.

Forældre, lærer og skolebestyrelse løfter i flok når det handler om at sikre privatskolens dannelsesniveau, såvel fagligt som socialt.

Hvornår kan mit barn komme i privatskole?

Det er forskelligt fra privatskole til privatskole fra hvilket klassetrin de optager elever. Nogle privatskoler har helt fra 0. klasse til niende eller tiende klasse – og andre har faktisk gymnasium tilknyttet samtidig.

Andre privatskoler optager fra andre klassetrin. Der findes privatskoler som har efterskoler tilknyttet og derfor udelukkende optager elever fra ottende klasse og opefter. Og så er der privatskoler som kun tilbyder undervisning til de yngste.

Hvor kan jeg finde en god og tryg privatskole i København?

Johannesskolen er blandt de fremmeste og mest velrenommerede privatskoler i hovedstaden. Klik ind på Johannesskolen.dk og læs mere.

Flere Nyheder