Hvad skal din påklædning være på en restaurant?

21 januar 2021 Anders Lundtang Hansen

Specielt i gamle dage kunne man finde mange vittighedstegninger, hvor man smed gæster ud fra en restaurant, fordi de ikke var fint nok klædt på til dette sted, og tjenerne havde næsen i sky, mens gæsterne var af den snobbede art.

Det var formentlig et vedhæng fra en tid, hvor det kun var de færreste, der havde råd til at spise ude, før der kom spisesteder, som almindelige mennesker havde råd til at besøge, hvor man ikke skulle bestille en trerettersmenu for få et bord.

Det har medfødt, at man nu om dage kan finde en restaurant i Silkeborg, der måske mere er en café, mens man har en gammel restaurant i København, hvor de finere gæster kommer, men begge dele kalder man jo stadig en restaurant.

Selv junkfoodstederne kalder sig for restauranter for at gøre det finere, end det er.

Det efterlader stadig en med spørgsmålet om, hvad man skal tage på til lejligheden.

Klæd dig til restaurantens standard

I de samme vittighedstegninger kunne man så se hovedtjenerne gøre en undtagelse med munderingen, når der kom en mand i beskidte træsko iført en olieindsmurt overall – dette var stedets ejer, så her skulle man ikke verfe vedkommende bort!

Men siden der kan være mange glidende overgange og typer af restauranter, så kan det være svært at regne ud, hvad man skal tage på.

Det er dog en god tommelfingerregel, hvis man tager noget nyvasket og pænt tøj på.
Er man stadig i tvivl, så kan man spørge nogle, der kender stedet, eller finde billeder fra arrangementer på stedet.

Nogle gange får man måske en invitation, og så står der anført, hvad man skal have på. Det kan – og skal – man så ikke afvige fra.

Så hellere gøre lidt mere ud af sig selv, end man plejer, når man er taget ud på en restaurant.

Flere Nyheder