Murerfaget er et ældgammelt fag i Danmark

Hjem » Murerfaget er et ældgammelt fag i Danmark

Meget få tænker over at murerfaget er et ældgammelt fag i Danmark, der kom her op samtidig med den kristne tro. Behovet for at lære at bygge store og mere holdbare kirker end de nuværende trækirker til guds ære, fik munke for det sydlige Europa til at komme til Danmark og lære faget videre. Ikke alene til andre munke, men også til almindelige mænd. I starten arbejdede de side om side, men senere kom det til et opgør og retten til at mure blev noget kun murerlauget havde ret til. Munkene blev venligt men bestemt, bedt om at holde sig til det religiøse. Skandinaviens ældste kirke findes i dag i Ringsted og bliver kaldt Sct. Berndt.

Murefaget i dag

Selvom murer den dag i dag stadig bygger kirker, er det kun en meget lille del af deres arbejde. Har du f.eks. brug for at få lavet et badeværelsesgulv og bor i Hillerød, kan du med fordel søge på en murer i Hillerød til at hjælpe dig.  

En murer laver mange forskellige opgaver idag. Fra at murer husfacader op, bygge nye huse og til at sikre at vægge og badeværelser er muret op i vatter, så det er nemmere at tapetere eller sætte fliser op. Det færdige resultat vil blive markant pænere ,hvis man har brugt en murer først og sikret at væggene er i vatter først.

Brug tiden på at finde den rigtige murer

Hvis du har brug for en murer er det en god ide at bruge den nødvendige tid på at finde den rigtige murer. Det vil på sige spare dig for en masse frustration men ofte også penge selvom det ikke altid er det bedste tilbud der er det bedste. Nogle gange kan det være dyrt at vælge det billigste. Få mindst 3 tilbud. Det giver dig en ide om prisniveauet og tjek dem også på Trustpilot og se om tidligere kunder har været glade og tlifredse. Husk man er mere tilbøjelig til at skrive, hvis man har været utilfreds, end hvis man har være glad. 

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll til toppen