Nye farver giver hjemmet liv

04 april 2022 Niels Geckler

advertorial

Hvis du bor i det nordlige København, og du vil giver dit hjem nyt liv med en gang maling, så leder du måske efter en maler i Charlottenlund.

Med nye farver på væggene i hjemmet får du en frisk start i boligen uden at du behøver at flytte til et nyt hus. Farven på væggene er afgørende for stemningen i rummene og samtidig fremkalder forskellige farver også forskellige følelser hos os mennesker. Der er dog forskel på, hvilke følelser og stemninger en given farve fremkalder hos hver enkelt af os. Det afhænger af faktorer som for eksempel alder, køn, kulturel baggrund og lissituation.

Der ligger forskellige symbolske betydninger i farverne inden for forskellige kulturer og religioner. For eksempel står den hvide farve inden for kristendom for renhed og glæde – tænk på den traditionelle hvide brudekjole, som har skulle symbolisere begge dele – mens den hvide farve i visse østlige kulturer associeres med tomhed og snarere er knyttet til død end til bryllup.

maler charlottenlund

Der findes mange effekter til væggene

Det er ikke kun farver, du kan lege med, når væggene i dit hus skal friske op. Der er mange muligheder for at benytte forskellige effekter som kalkmaling eller lignende. Desuden findes der en masse forskellige typer af strukturtapet. Ud over den meget udbredt og velkendte savsmuldstapet, som ofte bruges til at skjule ujævnheder, buler og små huller i væggen, findes der en lang række af skumtapeter med mønster og struktur af forskellig slags.

Du kan også vælge at lade en enkelt væg have et mønstret tapet, eller måske blot have en enkelt stribe mønstret tapet på en ellers ensfarvet væg. Eller hvad med at lade en enkelt væg eller to i rummet stå med en anden farve end de øvrige. Det skaber en særlig dynamik og et spil mellem farver og effekter. Der er mange muligheder når væggene trænger til maling.  

Flere Nyheder