Var det noget at blive en del af et elektriker laug?
Måske ved du ikke lige, hvad et laug er, så hvis du for eksempel får som elektriker i åbyhøj og har et firma, der netop er ret så lokalt forankret, selv du og de andre ansatte da laver opgaver andre steder i landet, så kan et laug måske være noget for dit firma.
Men lad os starte med at forklare, hvad det er, for det er lidt et gammeldags-udtryk, og nogle gange støder man da på platter, hvor der står oplyst, at et laug er blevet stiftet et bestemt år i en by under en bestemt profession.
Det er hovedsageligt håndværkere og lignende, der etablerer den slags laug, og det kan lidt ses som en forlængelse af den røde tendens, hvor arbejdere og professioner generelt sørger for at stå sammen og støtte hinanden.
I gamle dage var det jo ikke lige så nemt at komme i kontakt med hele landet, og det var ikke på mode som i dag at flytte bopæl over hele landet.
Derfor etablerede man laug, da der ofte kunne være mange af samme profession under en større by, hvor hver landsby havde sin af samme profession – for eksempel som elektriker.
Ved at oprette et laug kunne man sørge for, at man støttede hinanden, hjalp hinanden, udnyttede netværket, som man nok ville kalde det i dag, og man holdt møder og talte om udviklingen i faget, og hvad man ser som udfordringer og fremtiden.
Skal man sammenligne det, så kan man lidt se på det som de moderne foreninger, der blot er lidt større forankrede, nu hvor kommunerne er blevet større, og de mindre landsbyer ikke har erhvervsdrivende som i gamle dage, men derfor kan man jo stadig oprette et laug.
Står du og skal bruge en elektriker, nu vi er inde på emnet, så er det da med at tage fat i rosborg.dk, der er blandt de bedste elektrikere i landet, hvis vi selv skal sige det.