Varmepumpe luft til vand kan være en løsning for din bolig

08 august 2022 admin

editorial

Hvis du og din familie ønsker at være med på den grønne bølge og mindske jeres CO2-fodaftryk, er en varmepumpe på mange måder værd at overveje. Det største forbrug af energi sker i familiens bolig, hvilket betyder, at du kan gøre en kæmpe forskel lige her.

Det kan være utroligt gavnligt at sikre korrekt isolering af vægge, gulve og lofter, lige som det at installere energieffektive vinduer kan hjælpe jer med at holde varmen inden døre. Men de virkelige besparelser ligger i at udskifte det gamle oliefyr med en luft-til-vand-varmepumpe, som kan give jer rigtig meget mere varme for pengene.

Hvad er fordelene ved en varmepumpe?

Luft-til-vand-varmepumper er op til fem gange mere energieffektive end de konventionelle olie eller gasfyr. Det betyder, at du får meget mere varme for pengene med en varmepumpe, end du gør med det slidte fyr, som har varmet din bolig op hidtil.

image

En varmepumpe er også særdeles driftsikker og pålidelig. Det betyder at den ikke kræver hyppig rengøring eller reparation – og den går ikke ud konstant. Varmepumpen er nemlig ikke afhængig af fossilt brændstof, men kører på elektricitet – så længe du har strøm i boligen, har du varme i rørene.

Hvad betyder det for miljøet?

Et gennemsnitligt familiehus udleder ca. 12 tons kuldioxid hvert år. Hvis du skifter til en varmepumpe, kan du reducere dine emissioner med op til seks tons – det er halvdelen af emissionerne fra en gennemsnitlig familiebil! Og hvis alle i landet skiftede, ville det svare til at tage alle biler ud af trafikken i fire måneder.

Hvad er de økonomiske fordele?

Ud over at være bedre for miljøet kan varmepumper også spare dig penge på dine energiregninger. Den indledende investering kan være højere end en traditionel kedel, men med tiden vil du opnå betydelige besparelser. Faktisk kan du spare mange tusind kroner om året på din energiregning

Flere Nyheder